Η OIKAT (ΟΙκολογικές ΚΑΤασκευές Μ.Κάλλας 6 Καλαμαριά τηλ 2311 241229) είναι μια καθαρά ελληνική κατασκευαστική και όχι εμπορική εταιρία, που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες (δεύτερη γενιά) με διάφορες εταιρικές μορφές.

 Διαθέτει μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, αποτελούμενο από ηλεκτρονικό μηχανικό Τ.Ε. και διπλωματούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό. Συνεργάζεται με εξειδικευμένους και καταξιωμένους επιστήμονες και διαπιστευμένα ελληνικά εργαστήρια.  Έτσι μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συνδυάζοντάς την με την τεχνογνωσία που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια.

Τσιγαροσβηστρα νερού      (ΟΙκολογική ΚΑΤασκευή για αυτοκίνητα του 1970)

tsigarosvistra

  Τελευταία μελετάμε δοκιμάζουμε και εξελίσσουμε περισσότερα προϊόντα για εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερης ενεργειακής απόδοσης γενικότερα.

  Ένα από αυτά είναι η τεχνολογία LED. Ήδη το πρώτο, ένας ηλιακός φακός  με led και έξοδο  (για φόρτιση κινητών κ.α.) έχει πέραση τους ελέγχους – δοκιμασίες μας

Φακός με LED, είσοδο – έξοδο USB

για φόρτιση από υπολογιστή – φόρτιση συσκευών

(π.χ. κινητών) με 4 μπαταρίες ΑΑ (Δεν περιέχονται).

 

 

 

 

Μεγάλη αυτονομία (έως 80 ώρες)

Υψηλή φωτεινότητα (60 Lux στο 0,5 μέτρο)

Εύχρηστο κλιπ ζώνης

Ελάχιστο βάρος - διαστάσεις

 

 

Φακός με LED, είσοδο – έξοδο USB

για φόρτιση από υπολογιστή – φόρτιση συσκευών

(π.χ. κινητών) με 4 μπαταρίες ΑΑ (Δεν περιέχονται).

 

 

Η κατανάλωση των LED (5050) που χρησιμοποιούμε είναι περίπου 80 mA με μέση φόρτιση μπαταριών, αν π.χ. τοποθετήσουμε μπαταρίες των 2300 mAh Χ 3 = 6900 mAh, και άρα (θεωρητικά με ιδανικές συνθήκες) 86 ώρες αυτονομίας που επεκτείνετε λόγο μείωσης φωτισμού - κατανάλωσης όσο <πέφτουν> οι μπαταρίες μας.

 

Η φωτεινότητα των LED μας είναι ιδιαίτερα υψηλή. Με το luxometro ms6610 της mastech μετρήσαμε:

6000 lux στο εκατοστό

1000 lux στα 10 εκατοστά

60 lux στο 0,5 μέτρο

20 lux στο ένα μέτρο, όσο δηλαδή είναι περίπου η απόσταση ενός περιπατητή από το κλιπ της ζώνης του έως το έδαφος, με απόδοση (20 lux) όσο έχει ένα μη ηλιόλουστο δωμάτιο μια ηλιόλουστη ημέρα.

 

Για την τροφοδοσία των LED χρησιμοποιούνται οι 3 δεξιές μπαταρίες, ενώ για την φόρτιση εκφόρτωση από την USB και οι 4.

 

 

 

 Προσοχή στις απομιμήσεις

 Οι συνεργάτες της ΟΙΚΑΤ ΔΕΝ τοποθετούν πίνακα στην επιχείρηση σας εάν (παρουσία σας) δεν έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ 10% σε amper και 7% σε Kwh.

 Η εγγύηση μας είναι 2 χρόνια, οι τιμές μας υπολογίζονται για απόσβεση σε 6-7 μήνες άρα σε περίπτωση μείωσης π.χ. 10 ευρώ την ημέρα Χ (730-210=520) ημέρες έχετε 5.200 ευρώ κέρδος.