ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 Το θέμα άνοιξε με την αύξηση του πετρελαίου. Έτσι αναγκαστικά πλέον αναζητούμε νέους τρόπους θέρμανσης. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

 Οι τιμές πετρελαίου, αερίου, ρεύματος, καυσόξυλων, πέλετ κ.α. γενικότερα δεν είναι σταθερές, και καλό είναι να μην επενδύουμε υπερβολικά ποσά σε μια αγορά που θα μας εγκλωβίσει.

 

 Μετά από έρευνα της ΟΙΚΑΤ με ανάλυση πραγματικών δεδομένων (θερμογόνος δύναμη πετρελαίου ξύλου κ.λπ.) καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως με τις σημερινές τιμές και με το γεγονός των διαφόρων προβλημάτων στους λέβητες καυσόξυλων πέλετ κ.α. η καλύτερη λύση είναι η θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα.

 Δεδομένου του κανόνα (με μοναδική εξαίρεση των αντλιών θερμότητας) της απόδοσης 100% για όλα τα ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης, καταλήξαμε στην πρόταση, με μοναδικό μειονέκτημα την χρονική καθυστέρηση της απόδοσης, της υπέρυθρης θέρμανσης.

 

 Από όλα τα σώματα της υπέρυθρης θέρμανσης η καλύτερη λύση είναι τα κεραμικά υπέρυθρα. Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά. Αφενός λόγω του μικρού τους όγκου μάς επιτρέπουν να αποφύγουμε την τοποθέτηση ολοκληρου πίνακα στον χώρο μας, αφετέρου η καθυστέρηση στην απόδοσή τους είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα της κατηγορίας τους. Εξάλλου τα κεραμικά υπέρυθρα αποδίδουν καλύτερα γενικότερα λόγω θερμικής αδράνειας, αφου το σώμα μας αποδίδει για αρκετό χρόνο χωρίς κατανάλωση.

  Η ΟΙΚΑΤ σε συνεργασία με την hellasnrg ( http://hellasnrg.gr/el/product/yperythro-keramiko-ebf50-2000w) επέλεξε τα οικονομικότερα αλλά αξιόπιστα, ελληνικά πιστοποιημένα σώματα της mica http://www.mica.gr/products6.php?wh=1&lang=1&the1id=3&the2id=44&theid=44&open1=3&open2=44 μιας έμπειρης, καθαρά ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας, και τα προσφέρει με δωρεάν μελέτη (με δικά σας στοιχεία ή επίσκεψη συνεργάτη μας) από τους διπλωματούχους μηχανολόγους μας, φυσικά στην καλύτερη τιμή προς αξία της αγοράς.

 Φυσικά η πλέον συμφέρουσα ενέργεια είναι αυτή που κερδίζουμε από την σωστή θερμομόνωση και αυτή του μεγάλου μας ευεργέτη, του ήλιου. Εάν υπάρχει χώρος, οι συνεργάτες μας θα σας προσφέρουν ένα αρχικό, με δυνατότητα επέκτασης, πακέτο για την καλύτερη επένδυση που θα κάνετε ποτέ!


 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

  Όλο και μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα παράγεται με οικολογικούς τρόπους θέρμανσης. Συνυπολογίζοντας την χαμηλή απόδοση σε όλους τους υπόλοιπους τρόπους θέρμανσης , αφου πάνω από 60% της ενέργειας χάνεται σε ορισμένους λέβητες, τζάκια, σωληνώσεις κ.α., συμπεραινουμε πως: εκτός ορισμενων εγκαταστασεων φυσικού αερίου, θεωρούμε ότι ο πλέον οικολογικός τρόπος θέρμανσης είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

1.Οικονομία - Χαμηλή Κατανάλωση.
2.Θερμική άνεση με μικρότερη θερμοκρασία χώρου.
3.Εξαφάνιση υγρασίας από τους τοίχους.
4.Μηδενικά έξοδα συντήρησης.
5.Οφέλη στην υγεία, μείωση αλλεργικών αντιδράσεων.
6.Απλότητα στην χρήση – εγκατάσταση.
7.Δεν καίει οξυγόνο.
8. Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρος.
9.Δεν ανακατεύει σκόνη στον αέρα.
10.Δεν στεγνώνει τον αέρα.